El papa Francesc critica les sogres: "Aneu amb compte amb les vostres llengües. És un dels vostres pecats"

El pontífex també ha tingut paraules per a les nores en la seva audiència general i els ha demanat un esforç perquè les sogres puguin portar "la seva vellesa amb felicitat"

2 min
El primer Àngelus del papa Francesc

BarcelonaL'audiència general del papa Francesc d'aquest dimecres ha aixecat polèmica. El pontífex ha demanat que es tracti millor les sogres, però al mateix temps les ha renyat. "A vosaltres, sogres, us dic que aneu amb compte amb les vostres llengües. És un dels vostres pecats", ha dit el líder catòlic. Davant de diversos milers de fidels que s'aplegaven a la plaça de Sant Pere del Vaticà, el Papa ha explicat que hi ha "llocs comuns sobre vincles de parentiu creats pel matrimoni, sobretot entre sogra i nora" i ha reclamat superar "els prejudicis més comuns" entre aquestes dues figures femenines. "Avui dia la sogra és un personatge mític, no dic que pensem que són el diable, però sempre es diu que són dolentes. Però és la mare del teu marit", ha recordat en favor de les sogres.

En favor d'elles el pontífex ha assenyalat que les sogres "són també mares, ja són més grans i una de les coses més boniques per a les àvies és veure els seus nets". “Mireu bé la relació que vosaltres teniu amb les vostres sogres: de vegades són una mica especials, però t'han donat la maternitat del cònjuge, t'ho han donat tot. Almenys cal fer-les felices, perquè portin la seva vellesa amb felicitat. I si tenen algun defecte cal ajudar-les a corregir-se”, ha dit a les nores. "La joventut es revela capaç de tornar a donar entusiasme a l'edat madura" i "la vellesa es descobreix capaç de reobrir el futur per a la joventut ferida", ha reflexionat, i ha reclamat "una aliança de generacions".

El discurs del Papa, que no ha fet cap menció a les relacions entre els sogres i els gendres, ha estat relacionat amb la paràbola de Rut, un passatge bíblic en què la protagonista perd el seu marit, Mahlon, i ha d'anar a viure amb la seva sogra, anomenada Noemí, a Betlem. Aquest fragment de la Bíblia, des del punt de vista de Francesc, parla de la "bellesa dels vincles familiars" que sorgeixen de la relació d'una parella. El pontífex assegura que el vincle entre sogra i nora "irradia la perfecció del poliedre dels afectes fonamentals que formen la gramàtica familiar de l'amor".

stats