Publicitat
Publicitat

"Una oportunitat per apagar la crisi a Catalunya": l'editorial del 'New York Times'

El diari nord-americà considera que la DUI i aplicar l'article 155 són "moviments desastrosos"

"Qualsevol moviment serà desastrós", diu l'editorial del diari nord-americà 'The New York Times' dedicada a la crisi política entre Catalunya i Espanya. Per al consell editorial del mitjà, tant la DUI com l'aplicació de l'article 155 serien "moviments desastrosos", i afegeix que "no hi ha cap dubte que Rajoy té la legalitat del seu costat" però matisa que "l'ús de la força per aturar el referèndum de l'1 d'octubre, l'empresonament sense fiança de dos líders del secessionisme català i l'amenaça d'invocar l'instrument constitucional, que mai s'ha fet servir abans, per suspendre l'autonomia de Catalunya han abocat Puigdemont a un carreró sense sortida".

El diari també recorda que després de la votació Puigdemont va "suspendre la independència per obrir la porta al 'diàleg' i després va demanar mediació internacional", i diu que "Madrid ha rebutjat totes dues coses". 

El rotatiu avisa que "si Rajoy segueix endavant amb la seva amenaça d'invocar l'article 155 de la Constitució i pren el control directe de Catalunya, les protestes a la regió de ben segur que faran més profunds els problemes econòmics". 

I per acabar, el mitjà conclou que "la porta encara no està del tot tancada" i afirma que "les dues parts encara poden oferir concessions": Catalunya pot "reafirmar que la independència està suspesa" i Madrid podria donar senyals que "està preparat per a una millor autonomia catalana". Finalment, sentencia: "És l'hora d'un autèntic lideratge". 

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF