Internacional 09/05/2021

Open Arms i la Fundació Vicenç Ferrer envien 20 tones de material sanitari a l'Índia

El carregament ha aterrat aquest diumenge a Bangalore

ARA
2 min
Arribada del material sanitari enviat poer Open Arms i Fundació Vicente Ferrer a l'aeroport de Bangalore, a l'Índia.

El primer carregament d'ajuda humanitària de l'ONG badalonina Open Arms i la Fundació Vicenç Ferrer ha aterrat aquest cap de setmana a Bangalore per tractar d'alleugerir la crisi sanitària de l'Índia. Són 20 tones de material sanitari, sobretot concentradors d'oxigen però també cilindres buits d'oxigen, pulsioxímetres de dit, mascaretes i equips de protecció, entre altres coses.

Es tracta del primer enviament des de l'estat espanyol per ajudar en la crisi que pateix l'Índia des de fa setmanes, amb xifres rècord al món de contagis de covid-19 i de morts diàries, que aquest dissabte mateix ja superaven les 4.000. Les 4.187 morts registrades en les últimes 24 hores són un rècord nacional, mentre que també es comptabilitzaven més de 400.000 contagis diaris, cosa que confirma que la corba índia de casos no baixa. I tenint en compte que molts experts adverteixen que les xifres oficials no són el total real.

La situació desesperada de l'Índia ha portat diversos països a enviar carregaments d'ajuda, però de moment els subministraments no s'estan notant per fer baixar els casos, i fonts de dins del país ho atribueixen a les traves logístiques i les disputes polítiques entre administracions diferents. L'enviament de les dues ONG catalanes és el primer dels previstos en les pròximes setmanes i arriba just quan l'hospital de la mateixa Fundació Vicenç Ferrer, a Batharapali, està ple només amb pacients de covid-19 que necessiten majoritàriament respiració assistida.

“La Fundació està concentrant els seus esforços en atendre els pacients amb símptomes més greus als nostres hospitals", deia el director general de la Fundació a Espanya, Asensio Rodríguez, i afegia que "aquest primer enviament de material per garantir els subministraments d’oxigen ara és vital". També el fundador d'Open Arms, Oscar Camps, confiava que "aquesta iniciativa promoguda per la societat civil impulsi la resposta coordinada d’altres instàncies i organitzacions que posin a l’abast recursos per reforçar la capacitat de resposta davant l’emergència sanitària a les zones més afectades" de l'Índia i del món.

stats