Rússia
Internacional 08/08/2013

Una banda neonazi russa tortura adolescents homosexuals i ho mostra a internet

La repressió contra la comunitat LGTB a Rússia augmenta amb impunitat després que el Kremlin aprovés lleis per prohibir la "propaganda homosexual"

Ara
2 min

BarcelonaLa comunitat homosexual russa està commocionada per l'aparició a la xarxa de vídeos de tortures a adolescents gais. Els autors dels atacs són membres d'un grup neonazi rus que es fa dir "Occupy Pedofilia" i que contacta amb les seves víctimes per internet, fent-se passar per joves interessats a conèixer nois. Queden amb ells i primer els fan un interrogatori en què els forcen a donar les seves dades personals, i en alguns casos els obliguen a trucar a la feina per confessar la seva orientació sexual. La xarxa va plena de vídeos de les agressions posteriors, en bona part perquè el grup ofereix incentius econòmics als membres que difonguin les imatges als seus blocs.

L'ONG Spectrum Human Rights Alliance denuncia els casos a la seva pàgina web i explica que, segons un activista, un dels torturats (el que il·lustra aquesta notícia) hauria mort per les tortures.

No s'han presentat càrrecs contra el grup i les autoritats no han fet cap arrest. Fa uns mesos, un jove de 21 anys va morir per un atac homòfob a la ciutat de Volgograd. El seu cos el van trobar en un descampat, amb el cap esberlat i amb senyals d'haver estat violat amb ampolles trencades. Ahir, les autoritats van detenir dos homes acusats del crim.

El COI se suma a la repressió contra els homosexuals

La polèmica dels vídeos neonazis coincideix amb la polèmica al voltant de la decisió del Kremlin d'aplicar les lleis contra la propaganda homosexual als atletes olímpics de tot el món que al desembre arribaran al país per participar en els Jocs d'Hivern a la localitat russa de Sotxi.

Les autoritats russes van aprovar lleis que criminalitzen la propaganda homosexual i que vinculen aquesta orientació sexual amb la pedofília. Activistes de tot el món han posat el crit al cel davant la indiferència que ha mostrat el Comitè Olímpic Internacional davant la decisió de Rússia. D'aquesta manera, si un atleta porta un pin, adhesiu, samarreta o bandera a favor dels drets LGTB, serà desqualificat. El COI prohibeix qualsevol gest polític durant els Jocs Olímpics.

stats