Internacional 17/02/2021

Mor Rush Limbaugh, tòtem radiofònic dels conservadors nord-americans

El seu programa era el més escoltat als Estats Units

1 min
Rush Limbaugh, en una imatge promocional del seu programa

Un càncer de pulmó ha posat fi a la vida de Rush Limbaugh, als 70 anys. La ràdio nord-americana de tall més conservador perd un dels seus referents indiscutibles. El seu programa The Rush Limbaugh Show atreia una audiència acumulada setmanal de 15,5 milions d’oients, la qual cosa el convertia en el programa radiofònic més escoltat del país. L’any 2018, Forbes calculava que aconseguia 84,5 milions de dòlars anuals. Entre els anys 1992 i 1996, també va presentar un espai de televisió.

Com que era un dels més entusiastes defensors de Donald Trump, el president li va correspondre el suport concedint-li la Medalla de la Llibertat. Al llarg d’incomptables hores de programa, Limbaugh va expressar opinions polèmiques en qüestions delicades com les tensions racials, el feminisme i el moviment LGBTIQ+. Era un aferrissat defensor de les intervencions militars nord-americanes al Pròxim Orient i un negacionista del canvi climàtic.

El 5 de gener del 2020 Limbaugh va anunciar que renovava fins al 2024 el programa, amb el qual connecten més de 600 emissores de tots els EUA. A més de la seva feina davant el micròfon, era autor de set llibres.

stats