Un micro obert enxampa Biden dient-li "estúpid fill de puta" al corresponsal de la Fox a la Casa Blanca

El president ha trucat personalment al periodista per disculpar-se

ARA
2 min

BarcelonaUn micro obert li ha jugat una mala passada aquesta matinada al president dels Estats Units, Joe Biden. A l'acabar un acte a Washington, quan els periodistes sortien de la sala cridant preguntes per arrencar una resposta del president, el corresponsal de la cadena Fox a la Casa Blanca, Peter Doocy, li ha preguntat: "Acceptaria una pregunta sobre la inflació? Creu que és un llast de cara a les eleccions legislatives?" Els micròfons han captat el renec de Biden: "És un gran actiu: més inflació. Quin estúpid fill de puta".

Doocy ha explicat que després de l'incident Biden li ha trucat al mòbil per disculpar-se i dir-li que "no era res personal". "Ha calmat els ànims i jo l'hi agraeixo. Ha sigut una bona trucada", ha explicat, i ha afegit que ja ha advertit el president que li continuarà fent preguntes inesperades i que ell ha respost positivament. El periodista també ha reconegut que en el moment no ha sentit el comentari, en ple enrenou quan l'equip de premsa intentava fer fora els informadors de la sala.

I és que no és el primer cop que Biden s'enfada quan ha de respondre preguntes incisives de la premsa conservadora. Quan una altra corresponsal de la Fox a la Casa Blanca, Jacqui Heinrich, va preguntar a Biden per què esperava que el president rus, Vladímir Putin, fes el primer pas amb Ucraïna, va respondre en veu baixa: "Quina pregunta més estúpida".

Dilluns abans, la secretària de premsa de la Casa Blanca, Jen Psaki, va haver de sortir al pas durant una roda de premsa i va dir que "el president ha demostrat que respecta el valor de la llibertat de premsa". El context era el procés judicial obert el 2008 per Sarah Palin, aleshores candidata republicana a la Casa Blanca, contra el New York Times. Psaki es va referir al canvi de política del departament de Justícia de Biden, que va prometre no intervenir el material dels periodistes en les investigacions sobre filtracions.

La inflació rècord als Estats Units i la crisi d'Ucraïna amb l'amenaça d'una invasió russa són ara mateix els dos grans temes sobre la taula de l'administració Biden.

L'insult de Biden ha desencadenat crítiques entre els col·legues del periodista. Jeremy Diamond, de la CNN, ha dit que "no estava bé que Trump insultés la premsa i tampoc està bé que ho faci Biden".

stats