Internacional 17/05/2019

Un metge amb VIH transmet el virus a més de 400 criatures al Pakistan

El facultatiu ha estat arrestat acusat d'haver reutilitzat xeringues contaminades

Efe
2 min
Una infermera atén pacients en un hospital del Pakistan, en una imatge d'arxiu

IslamabadUna campanya massiva de detecció del VIH en un poble del Pakistan ha revelat que més de 400 criatures i un centenar d'adults tenen el virus. L'alarma ha saltat arran de la investigació d'un metge, de qui se sospita que va actuar amb negligència en la seva pràctica professional.

La campanya de detecció a Ratodero, a la província meridional de Sindh, va començar el 25 d'abril i després d'analitzar 15.200 persones ha detectat fins avui que "434 nens i 103 adults han donat positiu de VIH", segons ha afirmat el cap provincial del programa de control del VIH-sida, Sikandar Memon.

Segons Memon, equips de l'Organització Mundial de la Salut i d'un hospital de la capital regional, Karachi, s'han desplaçat fins al poble per conèixer les causes de la transmissió, "però hi ha un 60% de possibilitats que es propagués a causa de la reutilització d'una xeringa".

Fins ara l'únic vinculat amb la propagació del virus a Ratodero és un pediatre local, que també té el VIH, que va ser arrestat el passat 27 d'abril després de les denúncies dels veïns, segons ha afirmat un oficial de policia de la localitat, Waseem Somro, que va aclarir que el metge "ha negat les acusacions".

"Va dir que no sabia ni que ell tenia VIH, que se li va detectar després de ser arrestat, i que és impensable per a un metge reutilitzar una xeringa", va explicar l'oficial de policia. Hi ha una investigació en curs per aclarir els fets.

Amb una població de 207 milions d'habitants, al Pakistan hi viuen unes 150.000 persones amb VIH, dels quals 3.500 són menors de 14 anys, segons dades de l'ONU del 2017. Les Nacions Unides afegeixen que en l'últim any s'ha detectat el virus en 20.000 persones, el nombre més alt des que van començar a comptabilitzar els casos, el 1990.

stats