Addiccions

Matthew Perry: "Els metges van dir que tenia un 2% de possibilitats de sobreviure"

L'actor que va donar vida a Chandler Bing a 'Friends' repassa el seu calvari amb les drogues i l'alcohol en unes pròximes memòries

2 min
L'actor nord-americà Matthew Perry, conegut pel seu paper de Chandler Bing a 'Friends'

BarcelonaL'actor Matthew Perry no s'ha amagat mai de les addiccions que patia quan la sèrie Friends l'havia convertit en una celebritat global. Perquè mentre ell donava vida al simpàtic Chandler Bing estava passant una forta crisi personal per culpa del consum de drogues. Ara, 28 anys després de l'estrena d'aquella ficció, l'actor nord-americà s'ha tornat a col·locar sota els focus a través del seu llibre autobiogràfic, on aprofundeix en els problemes que va tenir amb l'alcohol i altres substàncies. Un relat en el qual no es talla, fins al punt d'admetre que va estar a les portes de la mort.

Amb el títol de Friends, lovers and the big terrible thing, el llibre li ha servit perquè la revista People li dediqui una entrevista en profunditat en la qual dona detalls molt potents. Així, encara que les memòries sortiran a la venda l'1 de novembre als Estats Units, s'ha sabut, per exemple, que els metges van arribar a comunicar a la família de Perry que no se'n sortiria. "Els metges van dir a la meva família que tenia un 2% de probabilitats de sobreviure", revela sobre un episodi que públicament va ser presentat com que havia hagut de passar tres mesos ingressat per una perforació gastrointestinal. Aquells fets van tenir lloc el 2018, quan tenia 49 anys. Ara, però, reconeix que el seu còlon va patir aquella afecció però per abusar dels opioides. També va passar dues setmanes en coma i cinc mesos a l'hospital i va haver de fer servir una bossa de colostomia durant nou mesos, ha transcendit.

Però Perry també parla dels mals moments viscuts durant el rodatge de Friends. L'actor afirma que va ingressar en dues clíniques de desintoxicació per superar la seva dependència dels analgèsics, els opiacis i l'alcohol. De fet, la seva addicció era tan gran que afirma que no és capaç de recordar gran part de com va rodar les temporades 3 i 6. Però els seus problemes d'addicció no es van deure a la fama mundial que li va proporcionar la sèrie, ja que quan va començar el rodatge de la primera temporada i tenia 24 anys ja era addicte a l'alcohol. "Podia gestionar-ho més o menys. Però quan tenia 34 anys estava realment ficat en molts problemes", admet Perry a People, on revela que prenia 55 pastilles de vicodina. "No sabia com parar. No podia fer-ho, perquè la malaltia i l'addicció són progressives, i per això empitjoren i empitjoren segons et vas fent gran", apunta. L'actor, de 53 anys, assenyala que ha relatat el seu infern perquè opina que així podrà ajudar els altres. "He hagut d'esperar a estar completament sobri, i lluny de la malaltia activa de l'alcoholisme i de les addiccions, per escriure sobre tot això", conclou.

stats