Internacional 15/02/2017

La policia de malàisia deté una sospitosa per l'assassinat del germà de Kim Jong-un

La detinguda portava a sobre un passaport vietnamita

Efe
2 min
L'assassinat del germà del dictador nord-coreà és la principal notícia als mitjans de Seúl.

BangkokLa Policia de Malàisia ha detingut una dona de 29 anys amb passaport vietnamita pel suposat assassinat, a l'aeroport de Kuala Lumpur, de Kim Jong-nam, germà gran del líder nord-coreà Kim Jong-un.

La dona, que estava en cerca i captura arran de l'atac i havia estat gravada per les càmeres de seguretat, ha sigut detinguda al mateix aeroport. Tot i que anava sola, les autoritats asseguren que és una de les dues sospitoses que van atacar la víctima ruixant-li a la cara un producte químic, tot i que segons alguns mitjans li van injectar verí.

La policia de malàisia havia difós una imatge de la sospitosa.

El cadàver del nord-coreà ha sigut traslladat en una ambulància escortada per diversos furgons de policia fins a l'hospital general de Kuala Lumpur, on els forenses determinaran la causa de la mort i confirmaran la seva identitat, tot i que Corea del Sud està convençuda que es tracta de Kim Jong-nam.

En l'últim comunicat emès per la policia malàisia asseguren que la víctima portava a sobre documents amb el nom de Kim Chol, nascut a Pyongyang el 1970. Va morir quan el traslladaven cap a l'hospital després de trobar-se malament abans d'embarcar a un avió amb destí a Macau, d'on havia arribat el 6 de febrer.

Una imatge de l'estiu de 1981 mostra Kim Jong-il, llavors líder de Corea del Nord, amb el seu fill gran, Kim Jong-nam, assassinat dimarts.

Kim Jong-nam, d'uns 45 anys, va ser considerat durant molt temps l'hereu del seu pare al capdavant del règim però va caure en desgràcia a principis del 2000, i des de llavors es creu que ha viscut entre Hong Kong, Macau i Pequín, sense ocupar cap càrrec oficial.

stats