Publicitat
Publicitat

Veneçuela fa dels divendres dies festius

Maduro redueix la setmana laboral a quatre jornades per estalviar energia

De dilluns a dijous. Aquesta és la nova jornada laboral a Veneçuela durant els propers 60 dies. El president, Nicolás Maduro, ha anunciat aquesta matinada la reducció dels dies feiners de quatre a cinc dies per setmana per tal de fer front, ha justificat, a l'emergència nacional que aquest any està ocasionant el fenomen del Niño. Ja fa temps que el govern bolivarià busca la recepta per estalviar energia però això no ha fet que la ciutadania s'estalviï els talls de subministrament elèctric.

La mesura s'estableix en un decret presidencial que es publicarà demà i en què s'assenyala que tots els divendres seran " dies no laborables a partir de divendres d'aquesta mateixa setmana, durant els mesos d'abril i maig". Maduro ha afirmat que la reducció laboral no tindrà cap impacte en l'economia del país, que pateix l'abaratiment dels preus del petroli. "Tindrem uns caps de setmana més llargs", ha afirmat el president.

Dins d'aquest paquet de mesures d'estalvi, el govern ha ordenat als centres comercials que augmentin les hores de funcionament dels seus generadors elèctrics, que passaran de quatre a nou hores.

Maduro ha fet una crida a la ciutadania perquè tinguin "responsabilitat" en les seves activitats diàries i que intentin no abusar en l'ús d'electrodomèstics, aires condicionats o assecadors de cabells. "Si no aconseguim impactar en l'estalvi residencial, totes aquestes mesures senzillament no sumarien prou", ha indicat, ja que l'energia domèstica suposa el 40% del total.

Així mateix s'ha establert un pla per al racionament d'aigua que estableix un subministrament d'unes poques hores en diverses zones del país.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF