Internacional 14/06/2021

Londres planteja ajornar fins a 28 dies la reobertura per la variant Delta

1 min
El primer ministre britànic, 
 Boris Johnson, en un moment de la roda de premsa d’ahir.

LondresLa pandèmia s’allarga més del que es preveia al Regne Unit, tot i l’èxit de la campanya de vacunació, que no es traduirà encara en una obertura total de la societat. El primer ministre, Boris Johnson, anunciarà avui que en retarda la data, fixada inicialment per al 21 de juny a Anglaterra i pocs dies després per a la resta de les home nations que formen el Regne Unit.

L’augment de casos relacionats amb la variant Delta, detectada en el 90% dels 7.490 nous contagis d’ahir –a finals de maig no se superaven els 2.000 diaris i la variant índia representava el 30%–, i el d’hospitalitzacions –la gran majoria entre persones no vacunades o només vacunades amb una primera dosi–, ha fet que els epidemiòlegs aconsellin esperar un mes abans de tornar a la normalitat prepandèmica.

El retard, que amplis sectors del Partit Conservador no es volen ni imaginar, permetria, segons les autoritats sanitàries, acabar d’immunitzar el sector de la població que ara està a l’ull de l’huracà, els adults d’entre 40 i 50 anys. Amb una capacitat d’infecció del 60% més en relació amb la variant Alfa, la Delta envia a l’hospital menys del 5% dels vacunats amb dues dosis dues setmanes després de rebre la punxada.

El govern considera que el més prudent és completar les pautes de vacunació en el nombre més gran de persones possible (el 78,9% han rebut una dosi i el 56,6% les dues). Si Johnson confirma el retard, tornarà a sentir moltes crítiques per no haver controlat les fronteres i haver-se mostrat molt negligent davant de l’amenaça de la variant Delta.

stats