Internacional 14/06/2013

Acomiaden un locutor de ràdio per preguntar a la primera ministra d'Austràlia si el seu marit és gai

El periodista Howard Sattler va preguntar a la mandatària Julia Gillard si el seu company és homosexual, perquè treballa de perruquer

Efe
2 min

BarcelonaEl locutor de ràdio australià Howard Sattler va ser acomiadat per preguntar a la primera ministra d'aquest país, Julia Gillard, si la seva parella és homosexual, perquè treballa de perruquer. Sattler, veterà presentador de l'emissora australiana Ràdio 6PR, va entrevistar dijous passat en directe la primera ministra i li va preguntar quina era l'orientació sexual del seu company sentimental. "És força corrent, sentir això: 'Ha de ser gai, és un perruquer'", va insistir Sattler quan la mandatària li va respondre que aquests rumors eren "absurds". Gillard li va dir que no fes generalitzacions sobre una professió en què "treballen tot tipus d'éssers humans".

Conegut pel seu estil incisiu, Sattler també va preguntar a Gillard seva opinió sobre la religió, el matrimoni homosexual i el menú servit en un sopar per recaptar fons per a l'opositor Partit Liberal. El servei de càtering que va servir aquest sopar va demanar disculpes pel que es va considerar una "broma privada", ja que el menú anunciava un plat de guatlla amb "cuixes de grans dimensions" i "pits petits", en referència al físic de Gillard.

La primera ministra va expressar la seva preocupació per l'efecte dissuasori que aquestes insinuacions sexistes poden tenir sobre les dones que planegen una carrera pública. "Estic preocupada per això, també. No vull que aquest missatge afecti les joves, vull que sentin que poden exercir un lloc públic sense haver d'afrontar les preguntes que jo vaig haver de sentir", ha sentenciat.

Ràdio 6PR ha demanat disculpes "sense reserves" a la primera ministra i a la seva parella, Tim Mathieson, pels comentaris definits per molts oients com "homòfobs". "Per causa de l'entrevista del dijous, Ràdio 6PR ha decidit rescindir el contracte de Sattler", ha indicat l'emissora en un comunicat.

stats