Internacional 23/07/2019

El príncep Llorenç deixa atònita Bèlgica posant-se a parlar pel mòbil durant la desfilada de la seva festa nacional

El rei Felip, des de la llotja, observava incrèdul el comportament del seu germà

Ara
2 min
El príncep Llorenç deixa atònita Bèlgica posant-se a parlar pel mòbil en plena desfilada militar del dia de la seva festa nacional

BarcelonaLa família reial belga està immersa en una forta polèmica per culpa del príncep Llorenç, germà petit de l'actual monarca dels belgues, Felip, fill d'Albert II i de Paola. L'enrenou ve donat perquè Llorenç es va posar a parlar pel mòbil i a mirar el rellotge diverses vegades durant la desfilada militar de la festa nacional belga, aquest diumenge.

El príncep Llorenç deixa atònita Bèlgica posant-se a parlar pel mòbil en plena desfilada militar

La trucada, que es va difondre a través de Twitter després que un periodista la gravés i la tuitegés, va durar aproximadament dos minuts i es va produir davant de tots els presents a la llotja d'honor, on hi havia el rei Felip i la seva consort, Matilde, que el miraven atònits. En penjar, Llorenç va seguir mirant el mòbil mentre continuaven desfilant per davant seu els militars del país. El seu comportament era tan òbviament ofensiu que fins i tot la seva dona, la princesa Clara, li va demanar que parés de parlar. De fet, va ser la intervenció d'ella la que va posar fi a la trucada.

Aquesta situació, que ha aixecat moltes crítiques al país i que es va convertir en viral de forma automàtica, ha portat la família reial belga a una posició delicada, ja que s'entén que hauria de prendre alguna decisió respecte a aquest membre díscol. I és que aquesta no és la primera polèmica que protagonitza Llorenç, de 55 anys. El 2018, per exemple, el Parlament belga va aprovar retallar en 46.000 euros la dotació anual del príncep Llorenç perquè va participar, amb uniforme militar, en una recepció a l'ambaixada xinesa al juliol de 2017 sense l'obligada autorització del govern estatal.

stats