Internacional 06/10/2013

Recuperen 70 cossos i ja són 181 les víctimes del naufragi de la pastera a Lampedusa

Més de 200 persones continuen desaparegudes arran de l'accident, dijous passat. A l'embarcació n'hi viatjaven 500

Agències
1 min

RomaEls bussos han reprès aquest diumenge les tasques de recerca de les víctimes del naufragi d'una pastera amb 500 immigrants el dijous passat davant l'illa de Lampedusa , al sud d'Itàlia. Al llarg del dia, han recuperat 70 cossos sense vida, amb la qual cosa ja són 181 les víctimes de l'accident, entre les quals cinc nens.

Les tasques de rescat dels cossos entre les restes del vaixell, que es troba al fons del mar a més de quaranta metres de profunditat i poc menys d'un quilòmetre de la costa de Lampedusa , s'han pogut reprendre gràcies a una millora de les condicions meteorològiques i marines , segons ha explicat la Guàrdia Costanera .

La feina dels submarinistes de la Guàrdia Costera i de Finances, dels bombers i de la Marina italiana des de primera hora del matí d'aquest diumenge ha permès recuperar 70 cossos, entre els quals els de vuit dones i un nen, que se sumen als 111 rescatats anteriorment. Les males condicions meteorològiques han fet que, els darrers dos dies, les tasques de rescat s'han limitat a les feines d'avions i helicòpters que han sobrevolat la zona per detectar cossosa la superfícies del mar.

Al centre del debat hi ha l'anomenada llei 'Bossi-Fini' del 2002, que regula l'entrada i residència d'immigrants a Itàlia, i a la qual el 2009 s'hi va sumar la introducció del delicte d'immigració il·legal, pel qual la Fiscalia ha d'obrir una investigació als 155 supervivents de la tragèdia de Lampedusa, que poden ser condemnats a pagar multes de milers d'euros.

stats