Internacional 20/08/2013

La justícia pakistanesa estreny el setge a Musharraf en el cas Bhutto

L'exgeneral s'enfronta a una acusació de conspiració per assassinar l'ex primera ministra del país asiàtic, morta en un atemptat l'any 2007

Efe
1 min

IslamabadL'exgeneral colpista pakistanès Pervez Musharraf, que va comandar el país entre 1999 i 2008, ha estat acusat formalment de conspiració per assassinar l'ex primera ministra Benazir Bhutto, morta en un atemptat el 2007. Musharraf ha acudit aquest dimarts matí al Tribunal Antiterrorista de Rawalpindi, prop d'Islamabad, per escoltar els càrrecs amb set encausats més. L'exgeneral s'ha declarat no culpable abans de tornar al seu domicili, on roman arrestat des d'abril.

"Això és simple venjança dels jutges, comandats pel seu màxim responsable, Iftikhar Chaudhry [president del Tribunal Suprem]", va afirmar un portaveu de Musharraf, Rashid Qureshi, que també va assegurar que la justícia pakistanesa està "totalment esbiaixada" en aquest cas. Sent cap d'estat, Musharraf va destituir el 2007 Chaudhry i suposadament va ordenar l'empresonament de desenes de jutges, la qual cosa li ha valgut un altre procés que es manté obert.

Bhutto va morir el 27 de desembre del 2007 amb 24 persones més a mans d'un terrorista suïcida de 15 anys que va fer esclatar una càrrega explosiva després d'un míting a Rawalpindi, poc després del retorn de la mandatària al seu país des de l'exili. El procés per la mort de l'ex primera ministra continuarà la setmana que ve i es preveu molt llarg, ja que posa a prova l'estabilitat institucional del Pakistan i la lleialtat dels militars, fins ara respectuosos amb l'acció judicial contra el seu excap.

stats