Pandèmia

Israel, primer país que inocula la tercera dosi de la vacuna

El president israelià, Isaac Herzog, és dels primers a rebre un reforç que ara s'amplia a la població d'edat avançada

ARA
1 min
El president israelià, Isaac Herzog, rep la tercera dosi de la vacuna de Pfizer, aquest divendres.

BarcelonaIsrael ha començat aquest divendres a aplicar la tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus als de més de 60 anys, en un intent de frenar l'avenç de la variant delta, que té el país en alerta.

El president israelià, Isaac Herzog, ha sigut un dels primers a rebre el reforç de la vacuna Pfizer, disponible des de fa algunes setmanes per a adults immunodeprimits i ara també per a persones amb més de 60 anys que hagin rebut la segona dosi fa almenys cinc mesos. Si bé el primer ministre israelià, Naftali Bennett, va anunciar dijous que aquesta tercera dosi es començaria a administrar a partir de diumenge, l'inici de la inoculació s'ha avançat un parell de dies, i dos dels proveïdors de serveis de salut ja l'ofereixen als seus clients.

"L'única manera de derrotar el covid és junts. Junts significa compartir informació. Junts significa compartir mètodes, tecnologies, coneixements i accions pràctiques. Israel està obert a compartir tota la informació que puguem obtenir d'aquesta decisió valenta. Guanyarem, però plegats", ha dit Bennett en un acte públic. Palestina, mentrestant, només té un 8,8% de la població vacunada amb pauta completa.

stats