Publicitat
Publicitat

La islamofòbia va en augment

Dilluns a la matinada una camioneta va atropellar un grup de persones que sortien de la mesquita londinenca de Finsbury Park. Sent com és el Ramadà, és molt probable que sortissin de la pregària col·lectiva que acostuma a fer-se cada nit durant aquest mes, tot celebrant una cosa tan inofensiva com el fet d’haver-se privat durant les hores de llum de menjar i beure, de fumar i de practicar sexe, tal com diuen que fan els àngels, que no tenen passions. Cada nit, en arribar la fosca, és un motiu d’orgull per als musulmans que ho han aconseguit!

Hi ha diversos ferits i un home va morir en l’atac. Segons el comunicat policial, l’atacant va cridar que volia matar tots els musulmans i això ens fa pensar de seguida en una acció islamòfoba, que, al marge de la seva brutalitat, seria la resposta als atemptats comesos darrerament per gent que no mereixen el nom de musulmans. Dic això perquè, encara la visió errònia que sovint es té, l’islam no permet la mort d’innocents.

Però cal dir que ens ha d’alegrar el fet que Scotland Yard ho hagi qualificat d’atemptat terrorista! La islamofòbia és ignorant i posa en un mateix sac uns assassins que diuen matar en nom de Déu (encara que en diguin Al·là) i uns devots que venen de resar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF