Internacional 02/10/2011

Una protesta d''indignats' a Nova York acaba amb 700 persones detingudes

La policia ha actuat per dissoldre la protesta no autoritzada convocada pel moviment 'Ocupa Wall Street', que tallava el trànsit al pont de Brooklyn

Agències
1 min
La policia desallotja manifestants al pont de Brooklyn a Nova York

Nova YorkUna protesta del moviment d''indignats' dels Estats Units ha acabat aquesta matinada amb 700 persones detingudes quan la policia ha dissolt la concentració, que tallava el trànsit al pont de Brooklyn a Nova York.

La mobilització, que no estava autoritzada, havia estat convocada pel moviment 'Ocupa Wall Street'. Fa setmanes que el moviment protesta contra la situació econòmica als Estats Units i les mesures d'austeritat preses pel govern.

El malestar i les protestes s'han estès els darrers dies a d'altres ciutats del país, com ara Washington, Bòston, San Francisco o Massachusetts, on ahir va haver-hi 24 detinguts en una manifestació amb més de 3.000 participants.

A més a més, continua l'ocupació d'un parc de Manhattan en protesta pel rescat bancari milionari després de les males inversions que van fer aquestes entitats els anys previs a la crisi.

Un activista veterà demanava la detenció del president de la Reserva Federal, Ben Bernanke, "per tots els diners dels ciutadans que s'han fet servir per salvar els bancs", informa Efe.

El portaveu de la policia de Nova York ha justificat que les detencions s'han fet a aquells que ocupaven els canals de la calçada i impedien el pas dels vehicles, mentre que no s'ha actuat contra els qui estaven als carrils per a vianants.

stats