Internacional 21/06/2013

Un policia israelià mata un home per cridar "Al·là és gran" davant del mur de les lamentacions, a Jerusalem

El vigilant li ha disparat pensant-se que era un terrorista, en veure que l'individu es treia alguna cosa de la butxaca

Efe
1 min

JerusalemUn guarda de seguretat israelià ha matat aquest divendres un home al costat del mur de les lamentacions de Jerusalem perquè li ha sentit cridar "'Al·lahu-àkbar'" [Al·là és gran], i l'ha vist treure's alguna cosa de la butxaca. Aquesta, ha dit, ha estat la raó per la qual ha cregut que es tractava d'un terrorista. El succés s'ha produït a primera hora del matí a l'esplanada del mur de les lamentacions, quan la zona, el lloc més sagrat del judaisme, estava bastant concorreguda.

Un metge d'urgències ha relatat a l'edició digital del diari israelià 'Yediot Aharonot' que el mort, d'uns 45 anys, ha patit diversos impactes de bala a la part superior del cos que han acabat amb la seva vida. La víctima era un israelià jueu conegut als voltants del mur de les lamentacions, on solia passar moltes hores del dia sense fer res. "El coneixia des de fa tres anys, es passeja per aquí, protesta contra el govern. Aquest matí estava assegut llegint el diari com fa cada dia", ha relatat un segon testimoni. Un tercer ha indicat que la víctima "sempre va tenir un comportament estrany, però era conegut per tothom".

El portaveu de la policia israeliana, Miki Rosenfeld, ha explicat que el cas està sota investigació i que s'estan intentant aclarir les raons que han portat el vigilant a obrir foc.

stats