Itàlia

Grups feixistes assalten un hospital i una seu sindical en una protesta contra el passaport covid a Roma

Detinguts membres de la direcció de Forza Nuova pels aldarulls que han enfonsat el centre de Roma en el caos

ARA
2 min
Un moment de la protesta de dissabte.

BarcelonaNit de caos a Roma. Aprofitant una manifestació contra el passaport sanitari convocada al centre de la ciutat, grups d'ultradreta han provocat aldarulls i han assaltat una seu de la CGIL, el principal sindicat del país, i el servei d'urgències de l'Hospital Umberto 1, on han ferit dues infermeres i dos agents de seguretat.

A la seu de la CGIL es van produir diverses detencions, entre les quals la de Roberto Fiore, secretari nacional de Forza Nuova, i Giuliano Castellino, responsable del moviment a Roma. Els antiavalots van fer servir canons d'aigua i gasos lacrimògens per dispersar els manifestants, que llançar petards i bombes de fum contra el Palau Chigi, una seu del govern. Els xocs es van prolongar durant hores.

El secretari general del sindicat, Maurizio Landini, va reclamar dissabte davant la seu devastada la dissolució de Forza Nuova i va anunciar una gran manifestació antifeixista dissabte vinent: "No ens poden intimidar, no ens fan por", va dir a la gent congregada per solidaritzar-se amb el sindicat.

Aspecte de la seu atacada, aquest matí

Dues infermeres ferides

Segons ha informat el conseller de Sanitat de la regió, Alessio D'Amato, a la televisió pública RAI, una trentena de persones es van concentrar davant del servei d'urgències després que hi ingressés un manifestant ferit i van accedir a les instal·lacions. Una infermera va rebre l'impacte al cap d'una ampolla en l'atac, que va obligar el personal sanitari a tancar-se en habitacions per protegir-se. "Després de més d'un any de pandèmia no és just viure aquestes agressions", ha lamentat el conseller.

Exigència d'il·legalització

Forza Nuova és un partit neofeixista creat el 1997 que reclama, entre altres coses, la prohibició de l'avortament, la fi de la immigració o l'abolició de les lleis d'odi. A les eleccions, on s'ha presentat en coalició amb altres grups d'ultradreta, mai ha superat el 0,5% dels vots. El president del grup parlamentari del Partit Democràtic, Emanuele Fiano, ha anunciat aquest diumenge que dilluns presentaran una moció urgent al Parlament per a la dissolució de la formació. Diversos ministres també han reclamat el mateix.

stats