Publicitat
Publicitat

protesta contra Erdogan

El govern turc amenaça de recórrer a l'exèrcit

El vice primer ministre adverteix que "si no n'hi ha prou amb la policia i la gendarmeria, actuaran les forces armades". L'oposició denuncia que la policia ha emprat 150.000 cartutxos de gasos lacrimògens

El govern turc amenaça de recórrer a les forces armades per acabar amb les protestes ciutadanes que sacsegen el país si l'actuació policial no és suficient , segons ha dit el vice primer ministre , Bullent Arinç . "El que s'espera del govern és que acabi amb les protestes il·legals. Hi ha la policia, i si no la Gendarmeria. I si no n'hi ha prou, les forces armades" , ha dit  Arinç en una entrevista televisada , recollida pel diari 'Hürriyet '. Les paraules del vice primer ministre coincideixen amb la vaga general al país contra la repressió policial.

En les seves declaracions a la televisió, Arinç ha defensat l'actuació policial , criticada fora i dins de Turquia pel seu excessiu ús de la força , ha dit que els agents exerciran tota l'autoritat que li ha sigut conferida i ha recalcat que els que els critiquen són responsables d'actes de vandalisme .

Per la seva banda, el partit socialdemòcrata, CHP, principal grup de l'oposició, ha denunciat –citant fonts policials– que els agents han llançat 150.000 cartutxos de gasos lacrimògens abans de la intervenció de dissabte.