Internacional 31/03/2016

La vaga a França obliga a cancel·lar 36 vols a l'aeroport del Prat

També afecta alguns trens que connecten amb Cervera de la Marenda i la Tor de Querol

Ara
2 min
Un avió s'enlaira des de l'Aeroport de Barcelona.

BarcelonaLa vaga general convocada a França per aquest dijous contra el projecte de reforma laboral impulsada pel president francès, François Hollande, ha tingut afectació directa en l'operativa dels aeroports, ja que els controladors aeris s'han unit a la vaga per protestar contra els canvis de torns.

A l'aeroport del Prat ja s'han cancel·lat un total de 36 vols, tots amb destí a França o que han de sobrevolar l'espai francès. Vueling n'ha cancel·lat quatre –dos en cada sentit– que connecten l'aeroport d'Orly amb els de Barcelona-El Prat i Palma de Mallorca, i n'ha suspès sis més que operen des de París-Orly a Edimburg, Palerm-Punta Raisi i Milà-Malpensa. I per part seva, Ryanair ha anul·lat 14 vols –set en cada sentit– entre Barcelona i aeroports de Bèlgica, Itàlia i el Regne Unit.

Amb tot, des d'Aena s'ha remarcat que l'aeroport del Prat, que tenia programats un total de 903 vols per a la jornada d'avui, funciona amb normalitat, però la majoria han operat amb retards d'entre 45 i 100 minuts. També hi ha hagut afectacions en vols que connecten amb el nord i el centre d'Europa, amb retards de fins a dues hores en el cas d'un vol en direcció a Londres.

A més, la vaga dels treballadors de la companyia francesa de ferrocarrils SNCF ha afectat també la circulació de trens de la R3 i la R11. Renfe ha explicat que no garanteix que els trens arribin a Cervera de la Marenda ni a la Tor de Querol durant tot el dia d'avui. Per ara, ho han fet fins al municipi de l'Alta Cerdanya, però no a la població del Rosselló. Els trens d'Alta Velocitat que connecten amb Lió, Marsella i París, en principi, no s'haurien de veure afectats.

S'han convocat manifestacions i vagues al metro, el sector elèctric, l'aviació, els serveis, el comerç, el sistema educatiu, els mitjans de comunicació i els ports. S'espera una forta afectació sobre el transport. Hi ha previstes unes 200 manifestacions arreu del país, en les convocatòries de set sindicats i d'organitzacions estudiantils.

stats