PALESTINA
Internacional 28/08/2012

França obre un procés d'instrucció pel presumpte assassinat d'Arafat

La fiscalia de Nanterre ha obert una investigació judicial per aclarir els motius de la mort del líder de l'Autoritat Palestina el 2004 després que la vídua d'Arafat presentés una denúncia per assassinat el 31 de juliol, segons informa 'Le Monde'

Ara
1 min
Iàsser Arafat el 2002. REUTERS

BarcelonaFrança investigarà els motius que van portar a la mort del líder de l'Autoritat Palestina, Iàsser Arafat, el 2004 en un hospital dels afores de París. Diferents mitjans francesos informen que la Fiscalia de Nanterre ha obert un procés en fase d'instrucció pel presumpte assassinat d'Arafat. L'inici d'aquesta instrucció arrenca després que la vídua del líder palestí, Suha Arafat, presentés el 31 de juliol una denúncia per enverinament després que un laboratori suís identifiqués restes importants de material radioactiu en els seus objectes personals.

Aquesta troballa va rellançar la tesi de l'enverinament amb poloni, que va motivar la presentació de la denúncia i que la família accedís a permetre l'exhumació de les restes d'Arafat, que reposen en una tomba a la seu de la Mukata (govern palestí) de la ciutat cisjordana de Ramal·lah, per practicar-li nous exàmens.

stats