Internacional 25/03/2020

França posa en marxa un nou certificat per sortir de casa

Es permet passejar i fer esport en un radi d'un quilòmetre del domicili durant una hora

Ara
2 min
Policies als camps Elisis de París.

BarcelonaEl govern francès ha publicat un nou certificat de circulació perquè els ciutadans puguin acreditar davant la policia que han sortit de casa per un dels motius permesos durant el confinament. El document es pot descarregar de la web del ministeri de l'Interior i hi ha diferents formats en funció del motiu del desplaçament. El document s'assembla al que la Generalitat recomana als ciutadans de Catalunya que presentin als Mossos d'Esquadra si han de sortir de casa.

Document per sortir al carrer a França.

El decret publicat dimarts per les autoritats franceses prohibeix tot desplaçament fora del domicili amb les següents excepcions:

  • El trajecte de casa a la feina i els desplaçaments professionals que no es poden ajornar.
  • Compra de productes de primera necessitat o necessaris per a l'activitat professional.
  • Desplaçaments urgents per motius sanitaris.
  • Desplaçaments per motius familiars imperiosos, per la cura de persones dependents o criatures.
  • Exercitar una activitat física de manera individual, limitada a una hora de durada i en un radi màxim d'un quilòmetre al voltant del domicili.
  • Passejades entre persones que convisquin a la mateixa llar o per les necessitats dels animals de companyia, també limitades a una hora i al radi d'un quilòmetre.
  • Acudir a convocatòries de la policia, la gendarmeria, la justícia o les "missions d'interès general" que demani l'administració.

Als documents, que són de diferents formats en funció del tipus d'activitat, hi consta una hora d'entrada i de sortida.

França ha adoptat altres mesures com obrir hotels per a les persones sense llar. Actualment al país s'han declarat 22.000 casos i han mort 1.000 persones fins a aquest dimecres al matí.

stats