Món
Internacional 22/06/2011

Israel demana a Apple que retiri una aplicació que incita a la intifada

El ministre israelià Yuli-Yoel Edelstein ha enviat una carta a Steve Jobs explicant els motius de la seva sol·licitud. L'executiva israeliana ja va demanar tres mesos enrere el tancament d'un perfil a Facebook que, suposadament, també incitava a l'aixecament palestí

Redacció
1 min

BarcelonaL'executiva israeliana ha demanat a la companyia Apple que elimini de la botiga online iTunes una aplicació en llengua àrab que insta als ciutadans palestins a l'aixecament contra el poble israelià.

Segons publica Reuters, el ministre de la Diplomàcia Pública i la Diàspora, Yuli-Yoel Edelstein, ha enviat una carta a Steve Jobs, fundador i CEO d'Apple, en què ha assegurat que l'aplicació ThirdIntifada fa “una clara referència a un possible aixecament palestí” i ha demanat que la companyia la retiri de la seva botiga d'apps.

“Estic convençut que vostés són conscients que aquest tipus d'aplicacions inciten cap a un objectiu que podria ser desastrós”, ha dit Edelstein, que ha assegurat que l'app facilita informació sobre les protestes planejades contra l'estat israelià.

El ministre ha vinculat l'aplicació amb el mateix grup d'activistes propalestins promotors del perfil a Facebbok Third Palestian Intifada. La xarxa social va eliminar la pàgina fa tres mesos, després d'una petició explícita de l'executiva israeliana.

El ministre israelià de Relacions Exteriors, Danny Ayalon, ha dit que la creació de l'aplicació d'Apple i el perfil a Facebook marquen un nou patró en l'intent de provocar atacs violents contra l'Estat israelià.

L'últim episodi violent entre palestins i israelians va tenir lloc a principis de mes als Alts de Golan. Una vintena de palestins van morir i més de 350 van resultar ferits per trets de soldats israelians quan intentaven creuar la frontera entre Síria i Israel.

stats