Internacional 07/06/2013

El principal sospitós de l'agressió mortal a un jove antifeixista a París és d'origen espanyol

La gendarmeria francesa ha detingut Esteban M., natural de Cadis, per la mort d'un militant d'extrema esquerra

Efe
1 min

BarcelonaEl principal sospitós de l'agressió mortal a un estudiant antifeixista dimecres passat a París és un jove de 20 anys d'origen espanyol vinculat a un grupuscle d'extrema dreta. L'acusat és Esteban M., nascut a Cadis el 1992, amb nacionalitat francesa i reconeguts vincles amb les Joventuts Nacionalistes Revolucionàries (JNR). La policia francesa ha indicat que el sospitós ha reconegut la seva implicació en la mort de Clément Méric, tot i que hauria puntualitzat que va actuar en defensa pròpia i sense cap intenció de matar.

Segons diversos testimonis, l'acusat va colpejar amb un puny americà Méric, un jove estudiant de ciències polítiques de 19 anys membre d'una associació d'extrema esquerra. En caure, el noi es va donar un cop al cap amb un piló metàl·lic que li va provocar una forta hemorràgia i va quedar estès a terra, inconscient.

El ministre de l'Interior francès, Manuel Valls, ha avançat aquest divendres que les faccions de l'extrema dreta de caràcter violent "sens dubte" es dissoldran, encara que ha puntualitzat que cal "una mica de temps, molta determinació, però també mètode i respecte dels procediments". Valls ha assenyalat que a França hi ha "diversos centenars d'individus" en aquests moviments i es revelen "molt violents", "racistes, antisemites i homòfobs, contesten l'autoritat de la República i fins i tot la volen enderrocar".

stats