Famílies
Internacional 13/07/2022

Elon Musk diu que fa el que pot per "resoldre la baixa natalitat" del món

Confirma així la informació de 'Business Insider' en què s'apunta que tindria ja nou fills, després d'haver tingut una nova bessonada amb una empleada

2 min
El president de Tesla, Elon Musk.

BarcelonaEl milionari Elon Musk ha escrit aquest dijous, en una aparent confirmació de la seva nova paternitat de dos bessons, que fa el que pot "per resoldre la baixa natalitat" al món. A Twitter, el seu mitjà de comunicació favorit i que està a punt d'adquirir, Musk ha escrit que "la taxa de naixements que s'enfonsa sense parar és de lluny el perill més gran que afronta la civilització" actual. Aquesta sembla una confirmació indirecta del naixement al novembre de dos fills seus, que serien el vuitè i el novè vius, sense comptar-ne un altre que va morir el 2002. En aquest cas, la mare de les criatures seria Shivon Zilis, de 36 anys, alta executiva a Neuralink, una de les empreses propietat de Musk.

Aquest naixement, fins ara secret, va ser revelat dimecres per la revista Business Insider, que va dir que havia tingut accés als documents judicials que certificaven un canvi de nom dels nens perquè tinguessin el cognom del pare. Ni Musk ni Zilis han confirmat aquests detalls, però la piulada que acaba de fer el multimilionari sembla una confirmació indirecta d'aquest idil·li i del naixement, que la majoria de mitjans donen així per bo. Cal recordar que aquesta situació ha generat molts comentaris també als Estats Units perquè les relacions sentimentals dins d'una empresa entre persones amb relació de subordinació no estan ben vistes.

El problema de la baixa natalitat als Estats Units i al món és una de les obsessions de Musk. De fet, ha tornat a escriure, també a Twitter, que "molta gent viu en la il·lusió que la Terra està superpoblada, fins i tot quan les tendències de la taxa de natalitat porten amb tota claredat a l'esfondrament de la població".

Recentment, Musk era també notícia per un dels seus fills. Concretament, perquè una filla trans de l'empresari va sol·licitar a un tribunal dels EUA que reconegués el seu gènere i, de passada, un nou nom i cognom perquè no se la "relacioni" amb el seu pare "de cap manera", segons van informar mitjans del país nord-americà. La filla de Musk, de 18 anys i anteriorment coneguda amb el nom de Xavier, hauria acudit a un tribunal de Los Angeles (Califòrnia) per demanar que es reconegués la seva identitat de gènere femenina i també el fet que no "viu" ni vol tenir vincles amb el seu "pare biològic, de cap manera i en cap concepte", publicava el New York Post.

Musk, multimilionari fundador de Tesla i SpaceX, l'home més ric del món, va perdre la seva filla primogènita, una nena anomenada Nevada Alexander, que va morir de mort sobtada el 2002 deu setmanes després d'haver-la presentat públicament. Era filla d'ell i de Justine Wilson, amb qui tindria cinc fills més els anys en què van estar junts, del 2000 al 2008. El 2004 la parella va tenir bessonada: Griffin i Xavier –ara Vivian–. El 2006 van tenir trigèmins: Damion, Saxon i Kai. Després de divorciar-se, l'empresari va començar una relació amb l'artista Grimes, amb qui va tenir dos fills més. El primer, nascut el 2020, i anomenat XÆA-12, i el segon, una nena, nascuda l'any passat amb el nom d'Exa Dark Sideræl. Posteriorment, ha tingut aquesta bessonada que només ha confirmat indirectament.

stats