Internacional 02/11/2016

Detenen el sospitós d'assassinar dos policies a Iowa

Dos atacs simultanis a la localitat de Des Moines

Reuters
1 min
La policia d'Urbandale estableix un perímetre després de la mort de dos agents en atacs separats.

BarcelonaEl sospitós d'haver assassinat aquesta matinada dos policies, Scott Michael Greene, ha sigut detingut. Tot i que no s'ha aclarit la motivació dels fets, ha aparegut un vídeo penjat a Youtube fa 15 dies per un usuari que es fa dir Scott Greene, on discuteix amb uns policies.

L'usuari, a qui no se li veu la cara, porta la bandera americana confederada, amb fortes connotacions racistes, utilitzada durant la Guerra Civil i que donava suport a l'esclavitud als estats del sud. L'home la va treure en un estadi quan sonava l'himne nacional i retreu als policies haver estat agredit per exercir el seu dret a expressar-se.

Els dos policies han sigut trobats morts a la localitat de Des Moines, Iowa, aquesta matinada, al suburbi d'Urbandale quan els agents eren cadascun al seu cotxe patrulla, a 3 quilòmetres de distancia l'un de l'altre, segons ha afirmat en roda de premsa Paul Parized, portaveu de la policia de Des Moines.

Parized ha recordat el "perill real que pateixen els policies en aquests moments". Fa 7 mesos dos agents de la mateixa localitat van morir en un accident quan un conductor anava begut i contra direcció. Un tercer policia va morir a l'agost en un accident de moto.

En circumstàncies similars van morir 5 agents per l'acció d'un franctirador a la ciutat de Dallas en les protestes fruit de la mort de dos joves negres a mans de la policia aquest juliol.

stats