Internacional 07/11/2019

Dos extreballadors de Twitter van espiar per a l'Aràbia Saudita

Els acusen de passar dades personals d'usuaris opositors o crítics del règim de Riad

Ara
1 min
Dos extreballadors de Twitter van espiar per a l'Aràbia Saudita

BarcelonaLa fiscalia nord-americana acusa dos extreballadors de Twitter i un ciutadà saudita d'espiar per al regne de l'Aràbia Saudita, al qual haurien facilitat dades personals de milers d'usuaris d'aquesta xarxa social a canvi de diners.

Un dels extreballadors, el ciutadà nord-americà Ahmad Abouammo, ha estat detingut a Seattle i està empresonat a l'espera d'una vista judicial, mentre que els altres dos acusats estan presumptament a l'Aràbia saudita.

La denúncia del departament de Justícia nord-americà acusa Abuoammo d'intervenir fins a 6.000 comptes de Twitter, entre els quals es compten 33 pels quals Riad havia fet un requeriment oficial a Twitter. L'extreballador va accedir repetidament al compte de Twitter d'un crític de la família reial saudita l'any 2015 i va poder extreure'n el seu mail i número de telèfon, cosa que va fer amb d'altres opositors i crítics al règim. Aquell mateix any, Twitter va descobrir el seu accés no autoritzat a dades personals i el va fer fora.

Els altres dos acusats són un altre extreballador de la xarxa, el també nord-americà Ali Alzabarah, i un ciutadà saudita Ahmed Almutairi, que treballava per a la família reial saudita i servia d'enllaç dels altres dos amb el règim.

l'assassinat brutal del periodista del Washington Post Jamal Khashoggi

Legisladors republicans i demòcrates han criticat oficialment la conducta de Riad

stats