Les dones del #MeToo, personatges de l'any per a 'Time'

La revista nord-americana reconeix 'les que han trencat el silenci' contra l'assetjament sexual

Les dones que han alçat la veu i han trencat el silenci contra l'assetjament sexual són els personatges de l'any 2016, segons la revista 'Time', que reconeix així la valentia d'un col·lectiu que han denunciat i assenyalat violadors i assetjadors de fama i prestigi reconegut a escala mundial.

La publicació nord-americana ha triat per il·lustrar aquestes dones, a qui ha batejat com a The Silence Breakers [les que han trencat el silenci] des d'actrius de Hollywood que han anat sortint per denunciar el productor Harvey Weinstein fins a dones de mig món que han explicat la seva experiència a les xarxes a través dels 'hashtags' #MeToo #JoTambé, per esmentar-ne les versions en anglès i català.

No és només cosa de dones

No és la primera vegada que la revista opta per un col·lectiu, i així el 2011 va destacar els indignats com a moviment vital per a la democratització durant la Primavera Àrab, o el 2014, els lluitadors contra l'Ebola.

'Time' va instaurar el 1927 la campanya 'L'home de l'any' –amb els anys ha canviat a 'personatge' per adaptar-se al llenguatge no sexista– per reconèixer el personatge que ha influït més en l'últim exercici, ja sigui per bé o per mal. L'any passat va guardonar el president Donald Trump, que aquest any ha quedat en segona posició.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF