Dos morts i tres ferits en un tiroteig en una universitat a la ciutat alemanya de Heidelberg

L'atacant, un estudiant de 18 anys, ha obert foc a dins d'una aula i després s'ha suïcidat

2 min
Cotxes de la policia al campus de la Universitat de Heidelberg

BarcelonaDos morts i tres ferits. Aquest és el balanç d'un tiroteig aquest dilluns en una universitat de Heidelberg, una ciutat de 160.000 habitants al sud-oest d'Alemanya. Al voltant de les 12.30 del migdia, un jove ha irromput a l'auditori de la facultat de Medicina i ha obert foc contra els estudiants. Després, ha sortit de l'edifici i s'ha suïcidat. Les bales han ferit quatre persones i una noia de 23 anys ha acabat morint hores després a l'hospital. Els altres tres ferits són dues noies, de 19 i 21 anys, i un noi, de 20. L'agressor, un jove alemany de 18 anys que estava matriculat a la mateixa universitat, portava dues armes llargues, un rifle i una escopeta, en el moment de l'atac, segons ha informat el cap de la policia de Mannheim, Siegfried Kollmar, en una roda de premsa.

Kollmar ha detallat que a les 12.24 hores la policia ha rebut set trucades en menys d'un minut alertant de "diversos trets" en una aula de la facultat de Neuenheimer Feld. En el moment de l'atac hi havia 30 persones a la sala. De moment no se sap si el jove volia disparar a algú en concret o si ho ha fet de manera indiscriminada. Segons la policia, l'autor portava una motxilla amb més de 100 cartutxos de munició i es desconeix per què ha deixat de disparar. No es pot descartar que es dirigís a una persona en concret, ha assenyalat Kollmar, tot i que de moment són especulacions.

Avís a través de WhatsApp

Després de disparar, el jove ha fugit, ha anat al jardí botànic, al mateix campus, i s'ha suïcidat. El cap de la policia ha afirmat que havia comprat les armes a l'estranger i que ni ell ni ningú de la seva família tenia llicència d'armes. El cap de la fiscalia de Baden-Württemberg, Andreas Herrgen, ha indicat que el sospitós, veí de la ciutat de Mannheim, no tenia antecedents penals. Segons les investigacions inicials, no sembla que tingués motivacions religioses o polítiques, tot i que encara es desconeix el motiu exacte de l'atac. Segons Kollmar, l'agressor havia anunciat el seu pla a un amic a través d'un missatge de WhatsApp just abans de l'atac en què deia que la gent "havia de ser castigada".

Pocs minuts després de rebre els avisos, les forces de seguretat han acordonat la zona i han demanat a la població que no s'hi acostés per facilitar la feina als serveis d'emergència. Tres hores més tard, la policia ha assegurat que "ja no hi ha cap perill" perquè l'agressor, descrit com a "llop solitari", és mort.

Els tirotejos en universitats o altres centres educatius són poc freqüents a Alemanya, que té una de les lleis d'armes més estrictes d'Europa. Per exemple, els menors de 25 anys han de passar un examen psiquiàtric per poder demanar una llicència d'armes. Amb tot, en els últims anys se n'han produït alguns. El 2009, un exalumne de 17 anys va matar nou estudiants, tres professors i tres vianants en un tiroteig en una escola a Winnenden, també a Baden-Württemberg. El 2002 també un antic estudiant de 19 anys va matar 16 persones, entre elles 12 professors i dos estudiants, en una escola d'Erfurt, al centre del país. En tots dos casos, els atacants es van suïcidar.

stats