Vuit morts en un tiroteig en un magatzem postal de FedEx a Indianapolis

El tirador s'ha suïcidat al mateix lloc de l'atac, que ha durat només "un o dos minuts"

ARA
2 min
Imatge de l'operatiu policial

Els Estats Units tornen a viure l'impacte d'un tiroteig massiu mentre la policia busca respostes. Encara no s'ha pogut identificar l'home que va disparar un rifle en un magatzem de l'empresa de paqueteria FedEx proper a l'aeroport d'Indianapolis, a l'estat d'Indiana (Mig Oest), i va deixar vuit morts i set ferits abans de suïcidar-se. El tiroteig es va produir a les onze de la nit hora local (sis de la matinada a Catalunya) en un magatzem on treballen 4.500 persones, i segons ha explicat el sotscap de la policia local, Craig Mc Cartt, tot indica que l'atacant va disparar a l'atzar contra les persones que hi havia a l'aparcament i després va entrar a l'edifici, on es va treure la vida. Els investigadors no han pogut determinar els motius d'aquesta agressió.

Al lloc s'han viscut durant tot el dia escenes d'angoixa perquè la policia no ha pogut identificar totes les víctimes i ha demanat als familiars que encara no tinguessin notícies dels seus que es reunissin en un hotel proper. El fet que els treballadors no estiguin autoritzats a portar mòbil a la feina ha dificultat els contactes.

Un treballador de FedEx que estava en un descans del seu torn i va poder fugir corrent va explicar a la CNN que primer va sentir uns trets però que es pensava que era un cotxe, fins que van continuar i va veure "un home amb una mena de rifle automàtic que estava disparant a l'exterior". "Immediatament em vaig ajupir i vaig tenir molta por, i la mare d'un amic meu va venir i ens va dir que ens fiquéssim dins del cotxe", explicava aquest treballador, Jeremiah Miller, a la filial local de la CNN WISH.

Es tracta del tercer tiroteig massiu d'aquest any als estats Units: el 22 de març un atac en un supermercat de Boulder (Colorado) va deixar 10 morts, i el 16 de març un home va matar 8 persones a Atlanta (Georgia) en diversos atacs a locals de massatge regentats per persones d'origen asiàtic. En la setmana que va passar entre les dues matances hi ha haver 850 episodis amb armes de foc arreu del país, amb un balanç de 250 morts i 500 ferits. L’Arxiu de la Violència amb Armes de Foc, que considera que es tracta d'un tiroteig massiu quan resulten ferides o mortes més de quatre persones, sense incloure-hi l’autor, va comptabilitzar més de 600 incidents d’aquest tipus al llarg del 2020. El 2019 n’hi va haver 417.

Des de Washington, el president Joe Biden s'ha solidaritzat amb les víctimes: "Ahir a la nit i aquest matí a Indianapolis, una vegada més les famílies han hagut d'esperar a conèixer la sort dels seus éssers estimats. Quina cruel espera i quin cruel destí, que s'ha tornat massa normal i que passa cada dia en algun lloc de la nostra nació. La violència amb armes de foc és una epidèmia als Estats Units. Però no ho hem d'acceptar. Hem d'actuar". La vicepresidenta Kamala Harris ha insistit que "aquesta violència s'ha d'acabar". La presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, s'ha mostrat "horroritzada i desconsolada" i ha reclamat un cop més "treballar urgentment per promulgar lleis de prevenció de la violència armada per salvar vides i prevenir aquest patiment". Fa uns dies, el president Biden va aprovar sis ordres presidencials per controlar la violència armada.

stats