Publicitat
Publicitat

Els disturbis continuen a Veneçuela amb un atac contra un hospital infantil

El govern de Maduro i l'oposició es responsabilitzen mútuament de l'atac, que ha acabat amb 52 intoxicats

Les protestes en contra del govern de Nicolás Maduro i la repressió contra els manifestants ha continuat aquest dijous, en especial a Caracas, al barri del Valle, on un hospital infantil ha estat atacat.

Encara no se sap ben bé qui n'ha estat el responsable: el partit de Maduro assegura que "l'oposició ha contractat bandes armades" perquè ataquessin amb gasos lacrimògens contra l'hospital. L'oposició, en canvi, diu que la policia, en dispersar una cassolada que tenia lloc davant del recinte, ha disparat dins l'hospital amb gasos.

L'afer, en qualsevol cas, ha acabat amb 52 intoxicats, entre ells mares i nens que estaven hospitalitzats.

"El president Maduro ha donat la instrucció d'evacuar l'hospital per resguardar els nens i nounats", ha dit a Twitter la política chavista  Delcy Rodríguez, que en culpa l'oposició. Aquesta, en canvi, parla d'"intents de saqueig" al Valle i altres llocs.

Els partits d'oposició veneçolans havien convocat per a aquest dijous més marxes per tot el país, que no van ser tan massives com les de dimecres, però que han acabat reunint desenes de milers de persones. La policia les ha repel·lit amb gasos lacrimògens, i alguns dels assistents han respost llançant pedres i organitzant barricades, sobretot a Caracas, la capital.

Més protestes

La Mesa de la Unitat Democràtica (MUD) una organització que aplega diversos partits opositors al chavisme, ha convocat noves manifestacions per a aquest divendres, dissabte i dilluns: "Els ciutadans s'han d'organitzar en els seus barris i fer protestes pacífiques per fer-nos forts en l'organització de protestes i la resistència", ha dit Freddy Guevara, vicepresident del Parlament i líder opositor.

Les manifestacions de dissabte consistiran en "marxes de silenci" per honrar els nou morts durant les protestes dels últims dies que, a avui en dia, arriben a nou. Els últims, dos manifestants i un policia militar, son d'aquest dimecres passat

El president del país, Nicolás Maduro, ha acusat aquest dijous l'oposició de causar aquestes morts per "omplir d'odi" els ciutadans i ha anunciat que denunciarà el líder opositor Henrique Capriles per culpar el govern i l'exèrcit dels homicidis durant les manifestacions.

En el mateix discurs, Maduro ha assegurat voler dialogar amb l'oposició i ha afegit que ha rebut respostes positives a aquesta proposició. 

"Aquest dimecres m'han respost, per quatre vies diferents, que estan disposats a asseure's i parlar. Em sembla positiu. Dono una nova oportunitat a l'oposició veneçolana i demano que ens donem una nova oportunitat tots els que volem la pau", ha dit Maduro.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF