Internacional 17/08/2013

La policia egípcia entra per la força a la mesquita i deté els islamistes atrinxerats

Prop d'un miler de seguidors de l'expresident Mursi estan tancats dins el temple de Fatah des de divendres al vespre. Mentre ha durat el setge hi ha hagut diversos intercanvis de trets, i la policia ha llançat gasos lacrimògens dins la mesquita

Efe
1 min
Membres de l'exèrcit egipci dins de la mesquita d'Al Fatah

El CaireLa policia egípcia ha posat punt final per la força al tancament d'un miler d'islamistes dins la mesquita de Fatah del Caire. Després dels incidents del 'divendres de la ira', els partidaris dels Germans Musulmans es van amagar en aquest temple. Al-Jazira n'ofereix les imatges en directe.

Les forces de seguretat que rodejaven el temple han llançat gasos lacrimògens a l'interior per forçar la sortida dels islamistes, mentre hi havia intercanvi de trets tant a l'interior com a l'exterior.

Durant tot el matí hi ha hagut negociacions entre les persones de dins de la mesquita i les forces de seguretat per evitar ser linxats pels milers de partidaris del govern interí egipci, que espera a l'exterior del temple.

A primera hora del matí han aconseguit fer un cordó de seguretat perquè sortíssin de la mesquita les dones i els que hi havia a dins.

La mesquita de Fatah i els seus voltants van ser ahir el principal focus de disturbis al Caire i on els seguidors del deposat president egipci Mohammad Mursi van fer la seva manifestació més gran a la capital.

A la zona, es van enfrontar partidaris i opositors de Mursi, i hi van intervenir les forces de seguretat.

El ministeri de l'Interior egipci ha informat que les seves forces han detingut 1.004 membres dels Germans Musulmans en les últimes hores en totes les províncies.

stats