ESTATS UNITS
Internacional 14/04/2021

Detinguda per homicidi la policia que va matar el jove de Minnesota

ARA
2 min
La policia Kim Potter va ser detinguda ahir.

BarcelonaKim Potter, l’agent de policia que va matar d’un tret al pit el jove afroamericà Daunte Wright diumenge passat en un control de trànsit a Brooklyn Center, a Minnesota, va ser detinguda ahir sota el càrrec d’homicidi involuntari en segon grau. Potter, que portava 26 anys treballant en el departament de policia local, i el cap de policia de Brooklyn Center, Tim Gannon, van dimitir dimarts arran de la mort de Wright, que va tenir lloc a prop del centre de Minneapolis, on George Floyd va ser assassinat l’any passat. Precisament aquests dies es du a terme en aquesta mateixa ciutat el judici a Derek Chauvin, el policia blanc que va ofegar Floyd amb el genoll. La nova mort a mans de la policia ha desembocat en dues nits de manifestacions contra el racisme policial.

En el cas del jove Daunte Wright, l’agent de policia diu que el va matar de manera accidental, ja que li va disparar amb l’arma de foc quan pretenia disparar-li amb la Taser o pistola de descàrregues elèctriques. El tret al pit va fulminar el jove, de 20 anys. En un vídeo de la càmera corporal de l’agent, fet públic pel mateix cos policial, se sent una veu femenina, la de Potter, cridant “Taser” abans de prémer el gallet. Tot seguit se sent la mateixa veu que diu: “Merda, acabo de disparar-li!” mentre el cotxe conduït per Wright s’allunya abans d’estavellar-se.

Rebuig de la família

La família de Wright i el seu equip legal, però, han negat frontalment la versió policial i descarten que es tractés d’un “accident”. “No ho puc acceptar. He perdut el meu fill. No tornarà més. No puc acceptar-ho, això. Un error? No s’aguanta per enlloc. Aquesta agent de policia ha estat al cos durant més de 26 anys. No ho puc acceptar, això”, deia aquest dimarts Aubrey Wright, el pare de Daunte, al programa Good Morning America de la cadena ABC. L’advocat de la família, Benjamin Crump, que també representa la família de Floyd, va anar més enllà i va assegurar que no va ser cap accident, sinó un “ús de la força intencionat, deliberat i il·legal”.

Potter és la tercera policia dels EUA que s’enfronta a càrrecs per haver matat algú amb una pistola i al·legat que ho havia fet pensant que estava disparant la Taser, cosa que ha generat polèmica al voltant d’aquesta arma policial.

stats