Internacional 11/08/2021

Detenen un espia rus a l’ambaixada britànica a Berlín

L'home, de nacionalitat britànica, hauria passat informació als serveis d'intel·ligència russos a canvi de diners

ARA
1 min
L'embaixada britànica a Berlín.

BarcelonaCom si haguéssim retrocedit als temps de la Guerra Freda, la policia alemanya va detenir ahir un ciutadà britànic que treballava a l'ambaixada del Regne Unit a Berlín sota l’acusació d’espiar per a Rússia. L’home, identificat com a David S. i de 57 anys, hauria fet arribar documents als serveis d’intel·ligència russos a canvi de diners.

Un jutge del Tribunal Federal de Justícia d’Alemanya va emetre l’ordre de detenció contra ell “sota la sospita d’activitats com a agent de serveis secrets”. L’agència d’intel·ligència britànica MI5 ha estat involucrada en la detecció del presumpte espia, que ha quedat detingut després d’una investigació conjunta de les autoritats alemanyes i britàniques. Segons el comunicat de la Fiscalia alemanya, l’home hauria passat documents a Moscou “almenys un cop” a canvi d’una quantitat indeterminada de diners. Una font d’intel·ligència va explicar a Reuters, però, que l’home no tenia un càrrec destacat ni tenia accés a material altament classificat. Tanmateix, alguns mitjans alemanys informaven que l’home hauria donat a Rússia informació sobre activitats de contra el terrorisme.

Els caps dels serveis d’intel·ligència britànics han acusat diverses vegades Rússia i també la Xina d’intentar robar informació sensible, sobretot comercial i de propietat intel·lectual, amb tota mena de tàctiques, des de ciberatacs fins a espionatge clàssic. Tant Pequín com Moscou neguen les acusacions.

stats