Coronavirus
Internacional 02/08/2021

Detenen 500 manifestants a Berlín per participar en protestes no autoritzades contra les restriccions pel covid

Unes 2.000 persones, segons la policia, es van manifestar davant d'un desplegament de 2.250 agents

ARA
1 min
La policia intenta immobilitzar un manifestant amb agressivitat.

Uns pocs milers de persones van participar aquest diumenge a Berlín en diferents protestes no autoritzades contra les restriccions per contenir la pandèmia del coronavirus, amb un balanç provisional d'unes 500 detencions, segons van informar els mitjans locals i recull l'agència Efe.

La policia de Berlín va explicar al seu compte de Twitter que centenars de manifestants es van congregar diumenge al matí espontàniament per participar a peu en una caravana de cotxes que sí que comptava amb el vistiplau de les autoritats.

En declaracions a la cadena regional RBB, el portaveu de la policia, Thilo Cablitz, va xifrar en 2.000 els participants. Les autoritats van denunciar que els manifestants intentaven trencar els cordons policials i aïllar els agents, per la qual cosa les forces de seguretat van fer ús de gasos lacrimògens i de porres.

Confrontacions entre manifestants i policia, ahir, durant les protestes a Berlín.

A la tarda, unes 2.000 persones es van concentrar en una altra manifestació al voltant de la Columna de la Victòria, malgrat que la policia havia prohibit la convocatòria, a la qual s'havia anunciat que assistirien 22.500 manifestants.

El Tribunal Suprem Administratiu de Berlín-Brandenburg va confirmar dissabte la prohibició de 17 marxes convocades ahir diumenge per moviments anticovid, majoritàriament integrats per negacionistes i conspiranoics. El tribunal argumentava la prohibició afirmant que no es podia garantir que s'hi respectessin les mesures d'higiene i distància social. La policia va desplegar a la capital alemanya fins a 2.250 agents per garantir el compliment de les prohibicions i dissoldre possibles concentracions no autoritzades.

stats