Internacional 07/11/2019

El canvi climàtic serà assignatura obligatòria a les escoles d'Itàlia

Serà el primer país que incorporarà l'escalfament global al currículum escolar

Ara
1 min
El ministre d'Educació italià, Lorenzo Fioramonti, del M5E.

BarcelonaItàlia es convertirà el curs vinent en el primer país del món que inclou al seu currículum escolar el canvi climàtic com a assignatura obligatòria. Totes les escoles hauran de dedicar una hora setmanal d’estudi a l’escalfament global i la crisi climàtica global. Així ho ha anunciat el ministeri d’Educació que lidera Lorenzo Fioramonti, del Moviment 5 Estrelles, que ha defensat a través de les xarxes socials la seva voluntat que “Itàlia es converteixi en líder contra el canvi climàtic”.

El perfil ecologista de Fioramonti ja li ha causat alguna polèmica, com les crítiques que va rebre de l’oposició per donar suport a les mobilitzacions del setembre del moviment estudiantil global Fridays for Future, liderat per l’adolescent sueca Greta Thunberg. Els seus rivals polítics li retreien que "encoratgés els estudiants a fer campana per anar a manifestar-se".

Ara Fioramonti impulsa una mesura pionera al món, com és la introducció d’una assignatura sobre el canvi climàtic. Els cursos de tots els alumnes de 6 a 19 anys inclouran estudis sobre l’emergència climàtica. Seran més generals a primària, però a secundària aniran al detall dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU.

stats