Buckingham modifica el protocol perquè Enric i Guillem no caminin junts en el funeral avui del seu avi, Felip d'Edimburg

Segons s'ha fet públic des de palau, col·locaran el cosí Peter Phillips entre els dos germans en el seguici del taüt

2 min
L’amic íntim del príncep Enric  surt en defensa seva

BarcelonaEl retrobament dels prínceps Guillem i Enric amb motiu de l'enterrament del seu avi patern avui a primera hora de la tarda , el duc Felip d'Edimburg, sembla que no serà tan normal ni conciliador com alguns volien pensar. Els dos germans es veuran en el funeral del seu avi dissabte a la capella de Sant Jordi de Windsor, però no pas tan junts com es podia imaginar. Segons ha detallat el Palau de Buckingham a hores d'ara el duc de Cambridge i el de Sussex no caminaran un al costat de l'altre com estableixen les regles de protocol, ja que a palau han decidit fer un canvi perquè la seva posició en el seguici que seguirà el fèretre de Felip d'Edimburg els mantingui separats en tot moment.

El taüt serà traslladat a l'església en un Land Rover que el mateix marit de la reina Elisabet II va ajudar a dissenyar. A continuació del cotxe, desfilaran –a partir de les 15.45 hores de la tarda hora espanyola–, la princesa reial Anna i el príncep de Gal·les, presidint la comitiva. A aquests dos els seguiran els seus germans, el duc de York i el comte de Wessex. Per ordre d'edat i no de relació amb el tron, darrere seu caminaran els fills de Carles, els prínceps Guillem i Enric, que, perquè no vagin un directament al costat de l'altre, estaran separats pel seu cosí Peter Phillips, fill gran de la princesa Anna.

Els ducs de Cambridge quan van presentar la seva filla a la reina Elisabet i el duc d'Edimburg

Darrere seu caminaran el vicealmirall Sir Tim Laurence, marit de la princesa Anna, i el comte de Snowdon, fill de la princesa Margarida, la difunta germana de la reina. Un cop entrin a la capella, l'ordre serà el mateix, però, davant la impossibilitat de fer una fila de tres persones, després del comte de Wessex i el duc de York, anirà el duc de Cambridge i Peter Phillips, seguits el duc de Sussex i el comte de Snowdon. Finalment, tancarà el seguici Sir Tim Laurence.

Aquesta comitiva també tindrà com a novetat una qüestió en la indumentària. Tot i que hi haurà una significativa presència militar perquè el difunt no volia un funeral d'estat sinó un funeral militar, els familiars no lluiran els seus uniformes militars, sinó que aniran vestits únicament de dol. De fet, si els familiars optessin per portar-lo deixarien en evidència el príncep Andreu i el príncep Enric, ja que el protocol els impedeix portar-lo després que hagin abandonat les seves funcions a la casa reial, el primer per veure's esquitxat pel cas d'abús de menors de Jeffrey Epstein i el segon per haver abandonat voluntàriament les seves obligacions oficials.

stats