Internacional 09/10/2019

Bernie Sanders es recupera de l'atac de cor però haurà "d'afluixar el ritme"

El precandidat demòcrata continuarà amb la campanya però dosificarà els seus esforços

Ara
2 min
Bernie Sanders presenta la seva candidatura a la presidència dels EUA

Barcelona"Crec que canviarem una mica la naturalesa de la campanya. Ens assegurarem que tinc la força per fer el que he de fer". Són les primeres declaracions públiques del precandidat demòcrata a la Casa Blanca Bernie Sanders després que la setmana passada fos víctima d'un atac de cor. El missatge del polític, de 78 anys, és clar: continuarà amb la campanya però haurà d'abaixar el ritme. Dosificar-se.

"Probablement no faré quatre mítings al dia", ha assegurat Sanders en una compareixença davant els mitjans després d'una visita al cardiòleg a Burlington, a Vermont. "Estàvem fent, ja ho sabeu, en alguns casos cinc o sis compareixences al dia, tres o quatre mítings o actes i reunions. No crec que pugui continuar fent això". De moment, la seva campanya està suspesa indefinidament. Tot i això, treballa per poder estar present en el pròxim debat, que els demòcrates celebraran el 15 d'octubre a Ohio.

Actualment, Sanders es recupera a la seva residència de Vermont, on va viatjar després de rebre divendres passat l'alta hospitalària a Las Vegas, on va ser intervingut d'urgència per un infart de miocardi.

Motiu de debat

L'edat dels precandidats demòcrates a la presidència ja havia sigut motiu de debat, i aquest problema de Sanders sembla que ho acabarà de potenciar. Joe Biden, de 76 anys, ja havia sigut molt criticat per les seves suposades distraccions. Part dels votants demòcrates apunten que són polítics de massa edat. També ho ha dit Donald Trump, que aspira a la reelecció però que també supera la setantena: el president dels EUA té 73 anys.

Biden, en canvi, continua encapçalant totes les enquestes demòcrates seguit de molt a prop per Elizabeth Warren, de 70 anys, i de Sanders.

Tot i que la pugna demòcrata fa mesos que es lliura, els candidats no es veuran les cares a les urnes fins al 3 de febrer de l'any que ve, quan Iowa, el primer estat a votar, celebrarà les seves primàries de cara a les presidencials de novembre del 2020, en què el republicà Donald Trump buscarà mantenir-se a la presidència del país.

stats