Àsia
Internacional 01/04/2012

Birmània va a les urnes per avalar les reformes

El govern vol posar fi a les sancions internacionals

Jordi Calvet
1 min
Partidaris de l'opositora Lliga Nacional Democràtica es manifestaven divendres a Yangon per reivindicar l'obertura política.

BangkokLes eleccions de Birmània no seran cap exemple de rigor democràtic, però el govern de l'exgeneral Thein Sein en tindrà prou que la comunitat internacional les consideri "creïbles" per legitimar l'inèdit procés de reformes dels últims mesos i treure de l'ostracisme un país que s'ha passat els últims cinquanta anys sota el ferri i, sovint, brutal control de les juntes militars.

Serà una votació políticament significativa per la participació de la Lliga Nacional per la Democràcia (LND), guanyadora de les eleccions del 1990 que els generals no van acatar, i la seva líder, Aung San Suu Kyi, que es presenta per primer cop després d'haver passat bona part dels últims vint anys en arrest domiciliari. Però a efectes pràctics, i al marge de quin sigui finalment el resultat, el governamental Partit per a la Unió, la Solidaritat i el Desenvolupament (PUSD) conservarà intacte el control hegemònic de totes les institucions.

Podeu llegir la notícia sencera a l'ARA PREMIUM.

stats