Biden assegura que Putin ja ha pres la decisió d'envair Ucraïna

El president nord-americà ha assegurat que la invasió es produirà "en els propers dies"

ARA
2 min
Joe Biden en comparèixer davant la premsa aquest divendres.

Barcelona"En aquest moment estic convençut que Putin ha decidit envair Ucraïna", ha dit aquest divendres a la nit el president dels Estats Units, Joe Biden, en una breu compareixença als mitjans. Ha assegurat que els Estats Units tenen informació d'intel·ligència per sostenir aquesta informació, encara que no n'ha donat cap detall. En qualsevol cas, també ha afirmat que la porta de la diplomàcia "està oberta, mentre no ho faci".

El president nord-americà s'ha mostrat convençut que Rússia iniciarà la invasió en els propers dies, encara que fonts estatunidenques ja havien fixat al data de la suposada invasió dimecres passat. "Tenim raons per creure que les forces russes estan planejant i intentaran un atac a Ucraïna la setmana que ve, els propers dies" i ha insistit en la idea que l'atac inclourà la capital Kíev, "on viuen 2,8 milions de civils innocents".

Biden també ha acusat Rússia de fer servir una estratègia de desinformació i ha negat que Ucraïna estigui preparant cap ofensiva sobre el Donbas, com afirma Vladímir Putin i els líders de les repúbliques autoproclamades d'aquesta regió oriental del país, que compten amb el seu suport. "No n'hi ha cap evidència i desafia la lògica que els ucraïnesos, que tenen 140.000 soldats russos a les seves fronteres ara pretenguin escalar una guerra que fa anys que dura", ha afirmat des de la Casa Blanca. Com ha insistit en diverses ocasions en aquesta crisi, Biden ha reiterat que Rússia podria organitzar una "falsa justificació" per desencadenar la invasió. Però també ha recordat que encara hi ha marge per a la diplomàcia i que el seu secretari d'Estat Anthony Blinken es veurà el 24 de febrer amb el ministre d'Exteriors rus, Sergei Lavrov.

“Hi ha moltes coses que divideixen el nostre país i el nostre món, però fer front a l’agressió russa no n’és una: els nord-americans estem units, tot el món lliure està unit”, ha afirmat recorrent a la retòrica de la Guerra Freda.

stats