Internacional 29/07/2013

Almenys 60 morts en una cadena d'atemptats amb cotxes bomba a l'Iraq

Un total de 17 cotxes bomba han explotat a Bagdad i a diverses zones del país de majoria xiïta

Agències
1 min

Bagdad17 cotxes bomba han deixat almenys 60 morts i 170 ferits aquesta matinada de dilluns a Bagdad, la capital de l'Iraq, i a diverses zones del país de majoria xiïta. La cadena d'atacs s'ha produït en carrers i mercats plens de gent i contra agents de seguretat, segons fonts policials.

Onze de les disset explosions han succeït a Bagdad. El barri d'Al Hurrita al nord-est i el d'Al Hababiya a l'est han estat els més afectats, amb quatre morts cadascun. Fora de la capital, 10 persones han mort quan dos cotxes bomba han explotat al costat d'una estació d'autobusos a la ciutat de Kut, a 150 quilòmetres al sud de Bagdad.

Al districte xiïta de Sadr, a la capital, la policia i diversos testimonis han explicat a Reuters com una furgoneta s'ha aturat davant d'un grup d'homes que anaven a treballar, i els hi ha dit que pugessin al vehicle. "Minuts després, la furgoneta ha explotat, llançant els cossos dels treballadors cap a fora", ha relatat Yahya Ali, un obrer que passava pel costat.

La violència a Iraq respon a conflictes sectaris entre la majoria xiïta i la minoria sunnita. Durant aquests últims mesos, grups armats han portat a terme diversos atemptats contra el govern xiïta, mentre que la guerra civil a Síria ha intensificat les lluites religioses a la regió. Des de principis d'any, 4.000 persones han mort en atemptats, segons una organització que porta el registre de morts a l'Iraq.

stats