Internacional 02/08/2021

Augmenten a 302 els morts per les inundacions a la Xina

Les pluges del mes de juliol han afectat 14,5 milions de persones al país

ARA
1 min
Ciutadans de Zhengzhou aprofiten l'elevació d'un carretó per evitar les inundacions en el seu desplaçament.

Almenys 302 persones van morir i 50 més segueixen desaparegudes a causa de les inundacions que fa dues setmanes van afectar la província central xinesa de Henan, segons l'últim comunicat de les autoritats regionals, informa Efe. L'anterior informació, del 29 de juliol, xifrava en 99 les víctimes mortals.

La gran majoria de les víctimes (292 dels morts i 47 dels desapareguts) vivien a la capital provincial, Zhengzhou, segons va informar el govern provincial a les xarxes. Allà es van viure escenes dramàtiques des que van començar les inundacions a mitjans de juliol.

Uns 14,5 milions de persones s'han vist afectades a la regió, on s'ha arribat a reallotjar i donar refugi a un milió i mig de ciutadans després que s'ensorressin unes 89.000 cases. Les pèrdues econòmiques ja pugen a 1.858 milions d'euros. El governador de Henan, Wang Kai, va prometre "aprendre les lliçons" del desastre i establir mesures més efectives de control i prevenció d'inundacions en el futur.

Entre els dies 17 i 22 de juliol, 39 ciutats de Henan van registrar pluges que van superar la meitat de la seva mitjana anual de precipitacions. Aquest nivell va fer que es desbordessin els rius i que també quedés desbordada la capacitat d'evacuació i absorció de moltes poblacions, amb vehicles i persones arrossegats per les riuades i, en algunes localitats, amb l'aigua arribant fins al primer pis dels edificis.

stats