"Ha estat tot un poc exagerat": Així ha viscut un mallorquí l'atac a la Universitat d'Ohio

Ernest Carranza, estudiant de doctorat, es trobava enmig d'una classe quan han començat els trets

/ THE LANTERN

Ha estat un dels ensurts de la seva vida però, afortunadament, tot ha quedat en un no res. El mallorquí Ernest Carranza mai oblidarà la presentació del seu treball de portuguès. Aquest estudiant de doctorat d'Estudis Ibèrics i Llatinoamericans es trobava a mitjan exposició quan el professor l'ha interromput amb el gest ben seriós: "Ens acaben d'informar de la presència d'un active shooter (tirador actiu) al campus".

En conversació posterior amb l' ARA Balears, Carranza ha relatat que, tot d'una, ha recordat que, uns mesos enrere, la Universitat va mostrar uns vídeos amb recomanacions en cas de tiroteig massiu. "T'ensenyen que el més important és que quan te n'arribi coneixement, el que has de fer és tancar-te en una aula i bloquejar la porta amb mobles. I això és el que hem fet", relata.

Carranza, el professor i els seus companys de classe han anat fins al despatx del professor i hi han bloquejat l'accés. Allà, s'han pogut connectar a internet i han mig respirat tranquils: el tiroteig s'estava produint a l'altra banda del campus, segons han pogut comprovar a través de les imatges que els arribaven de la televisió.

Quan han comprovat que la situació es controlava i s'ha aixecat l'ordre de quedar tancats, han pogut sortir al campus, on l'escenari era dantesc: "desenes de cotxes de policia, molta premsa i fins a quatre helicòpters. Tot un mica exagerat", ha dit.

Un cop recuperada la tranquil·litat, comenta via Skype des de ca seva que el preocupen els efectes que pugui tenir el tiroteig en l'ambient del campus, que ja estava un poc enrarit darrerament. "Aquí han aparegut cartells a favor de la supremacia blanca i sembla, pel que diuen les notícies, que l'autor dels trets és un refugiat d'origen somali. Això pot fer augmentar aquestes tensions".

El tiroteig, tem Carranza, podria accelerar, a més, la tramitació al Senat d'una llei que podria autoritzar un nombre determinat de persones a anar armats dins dels campus. Un fet que, admet, li lleva més la son que un tiroteig puntual enmig d'una classe de portuguès.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF