El jove que es va mofar d'un nadiu americà demana 250 milions de dòlars al 'Washington Post'

Acusa el diari de "difamació" per haver publicat l'incident i per haver-lo presentat com un racista

La família de l'adolescent que fa un mes es va enriure del ball d'un nadiu americà –el vídeo de l'incident es va fer viral– ha demandat el 'Washington Post' per "difamació" arran de la cobertura que el diari va fer dels fets i li exigeix una compensació de 250 milions de dòlars, segons ha informat el mateix rotatiu aquest dimarts.

L'incident va tenir lloc el 18 de gener davant del monument a Abraham Lincoln, a Washington. Nicholas Sandmann, de 16 anys, i els seus companys de classe d'una escola catòlica de Kentucky van participar a la capital federal en una manifestació contra l'avortament. Tots portaven samarretes i gorres en suport de Donald Trump, amb la inscripció "Make American great again" (tornem a fer Amèrica gran), el conegut eslògan electoral del president nord-americà.

En un moment determinat els adolescents van trobar un nadiu americà, Natahan Phillips, veterà de la guerra del Vietnam, que, juntament amb dos companys, feia una dansa amb l'objectiu d'animar a la participació en una marxa pels pobles indígenes convocada per a aquell mateix dia. Al vídeo, que es va fer viral, es veu com els adolescents envolten l'home, i un d'ells, Sandmann, s'hi encara.

A la demanda presentada per la seva família, Sandmann nega que es mofés del nadiu, en contra de la versió sobre l'incident que va circular a les xarxes socials. La diòcesi de Covington (Kentucky) va fer un informe sobre l'incident i va arribar a la conclusió que el comportament dels escolars no havia sigut racista. Trump també es va pronunciar a favor dels adolescents i va dir que s'havien "convertit en símbol de les notícies falses".

Després dels fets, Phillips va explicar en una entrevista a la cadena CNN que va tenir por quan va veure que un grup de joves l'escridassaven. A la demanda contra el 'Washington Post', la família de Sandmann afirma que el diari "va participar en una forma de macartisme" en contra del noi "per fomentar la seva coneguda i documentada agenda esbiaixada sobre Trump". El rotatiu ha informat que estudiarà la demanda i plantejarà una "defensa forta" contra les acusacions.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF