Internacional 12/08/2013

Mata la seva dona a l'Afganistan per anar al mercat sense el seu permís

L'home s'ha donat a la fuga després de matar la dona, de 24 anys

Efe
1 min

KabulUn home ha matat a trets la seva dona a la província de Kunduz, al nord de l'Afganistan, per anar al mercat sense el seu permís. El succés ha tingut lloc al districte de Chahar Dara, segons que ha informat el portaveu de la policia regional, Sarwar Hussaini, que ha explicat que l'homicida, de nom Khodaidad, ha matat la jove, de 24 anys, al seu domicili quan tornava de fer la compra. L'home ha fugit.

Aquest assassinat reprsenta un altre recordatori de fins a quin punt, malgrat els avenços socials que va comportar la caiguda del règim talibà fa 12 anys, els drets de les dones a l'Afganistan continuen sent sistemàticament vulnerats. Al maig, el Parlament afganès va rebutjar l'aprovació d'una llei contra la violència de gènere davant l'oposició dels partits més conservadors, que consideraven antiislàmic, entre altres factors, l'existència de refugis per a víctimes d'abusos.

Segons la Comissió Independent de Drets Humans de l'Afganistan, entre el març i l'octubre de 2012 es van registrar al país més de 4.000 casos de violència contra les dones, un 28% més que en el mateix període de l'any anterior.

Amb la retirada de les tropes de l'OTAN el 2014, els analistes creuen que empitjorarà la situació de la dona afganesa.

stats