Turquia deté per suposats abusos sexuals una secta que alliçonava sobre l'islam

El seu líder, Adnan Oktar, tenia un polèmic programa en una cadena religiosa turca

La policia de Turquia ha detingut aquest dimecres Adnan Oktar, un excèntric telepredicador islamista de 62 anys, acusat d'abusos sexuals a menors, abducció, xantatge i espionatge. Els agents l'han detingut al seu palau, que li ha estat confiscat juntament amb un gran nombre d'armes i vehicles blindats. A més, han detingut 234 col·laboradors d'Oktar, tots ells sospitosos de tenir vincles amb la secta del polèmic religiós.

La intervenció policial s'ha produït després de diverses denúncies de persones que afirmaven haver sigut víctimes de xantatges i amenaces després d'abandonar la secta d'Oktar. És el cas d'un home turc resident a Àustria, que va assegurar que el líder "va rentar el cervell" a les seves dues filles adolescents.

Oktar és conegut a tot Turquia perquè presenta un programa de televisió a la cadena religiosa turca A9 TV que va ser suspès aquest febrer pel Consell Superior de la Televisió turca afirmant que s'hi violava la igualtat de gènere i els drets de les dones. Al xou hi apareixia sempre acompanyat de noies joves que feien balls provocatius i a les quals Oktar anomenava 'gatetes'. Durant el programa, el telepredicador feia tota mena de discursos que abordaven des de qüestions científiques fins a teories de la conspiració.

El 2006, Oktar va escriure l''Atles de la Creació' sota el seu nom de pila, Harun Yahya, on argumentava que la teoria de l'evolució de Darwin és l'arrel del terrorisme global.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF