Trump es nega a escoltar la gravació de l'assassinat de Khashoggi

La Casa Blanca publicarà demà el seu informe sobre l'impacte del cas i les seves possibles respostes

Donald Trump s'ha negat a escoltar la cinta d'àudio de l'assassinat del periodista saudita Jamal Khashoggi, columnista del 'Washington Post' assassinat el 2 d'octubre al consolat del seu país a Istanbul. En una entrevista a la cadena conservadora Fox, el president nord-americà ha qualificat l'assassinat de "cruel" i ha anunciat que dimarts la Casa Blanca publicarà un informe sobre els detalls i l'impacte del crim i les possibles respostes dels Estats Units.

"No vull escoltar la cinta, no hi ha cap motiu perquè jo escolti la cinta", ha dit Trump durant l'entrevista. Dissabte es va revelar que la CIA ha conclòs que l'assassinat del periodista va ser ordenat pel príncep hereu Mohammed bin Salman, cosa que amenaça la relació entre Washington i Riad, socis estratègics tant en el subministrament energètic com en la geopolítica al Pròxim Orient.

El cos podria haver estat traslladat fora de Turquia

Mentrestant, els investigadors turcs continuen filtrant detalls sobre el cas. Segons el ministre de Defensa, Hulusi Akar, el cos esquarterat del periodista  podria haver estat traslladat fora de Turquia en una maleta.

Més d'un mes després de l'assassinat, Turquia intenta mantenir pressió sobre el príncep hereu Mohammed bin Salman filtrant noves proves. Trump ha dit a l'entrevista que no està segur de si l'home fort de l'Aràbia Saudita el va enganyar negant la seva implicació en l'afer.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF