Publicitat
Publicitat

TRAGÈDIA AÈRIA

Troben parts d’un míssil rus entre les restes de l’MH17 abatut a Ucraïna

Els investigadors holandesos de l’equip internacional que analitza l’incident del vol MH17, que va ser abatut sobre Ucraïna el 2014, van explicar ahir que algunes de les restes recuperades al lloc on va caure l’avió pertanyen a un presumpte sistema de míssils de fabricació russa.

L’oficina del fiscal nacional dels Països Baixos va explicar que ara els fragments, que possiblement formen part d’un sistema de míssils terra-aire Buk, estan en mans de la Junta de Seguretat Holandesa, que és l’organisme que lidera la investigació civil de l’accident.

La hipòtesi que havia sorgit amb més força era que l’avió havia sigut abatut per un míssil Buk de fabricació russa llançat pels rebels pro-russos de l’est d’Ucraïna, però fins ara no hi havia proves físiques que ho demostressin. Tot i així, els investigadors adverteixen que no han pogut provar la “connexió causal” de les peces ni “l’origen” de les parts de míssil.

El vol de Malaysia Airlines MH17 es va estavellar sobre territori controlat pels rebels pro-russos el juliol de 2014. Les 298 persones que hi viatjaven, majoritàriament ciutadans holandesos, van morir en l’impacte. Els rebels pro-russos i el Kremlin continuen negant qualsevol responsabilitat en el sinistre i acusen l’exèrcit ucraïnès.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF